ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
2 Νοεμβρίου 2018
vasilopita
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
21 Νοεμβρίου 2018
Show all
90-apple-crumble

ΚΡΑΜΠΛ ΜΗΛΟΥ (ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ)

Προετοιμασία
Μερίδες
6 μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Ξεφλουδίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια.
  2. Τα ανακατεύετε με τα δαμάσκηνα, το γλυκαντικό και το αλεύρι και τα μοιράζετε σε 6 βουτυρωμένα, ατομικά πυρίμαχα φορμάκια.
  3. Για την τραγανή επικάλυψη, σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το γλυκαντικό, την κανέλα, τα φουντούκια και το βούτυρο και τρίβετε με τα δάκτυλα έτσι ώστε το μίγμα να γίνει σα χονδρά ψίχουλα.
  4. Μοιράζετε το μίγμα στα πυρίμαχα φορμάκια, επάνω από τα μήλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC για 35 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επικάλυψη και να μαλακώσουν τα μήλα.
TIP

Μπορείτε αντικαταστήσετε τα δαμάσκηνα με 4 κουτ. της σούπας μαρμελάδα Light ΖΩΓΡΑΦΟΣ δαμάσκηνο.

ΥΛΙΚΑ

2 μεγάλα μήλα

10 αποξηραμένα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα

2 κουτ. της σούπας γλυκαντικό Slim Line Green 

1 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

 

Για την τραγανή επικάλυψη:

1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι χονδρό

5 κουτ. της σούπας γλυκαντικό Slim Line Green 

1 κουτ. του γλυκού κανέλα

1/3 φλιτζ. φουντούκια ψιλοκομμένα

75 γραμ. μαργαρίνη (ή βούτυρο)