pineapple-brown-sugar-barbecue-sauce-www-thereciperebel
ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ΜΕ ΑΝΑΝΑ & ΟΥΙΣΚΙ (ΓΙΑ ΧΟΙΡΙΝΟ)
22 Δεκεμβρίου 2016
ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
9 Ιανουαρίου 2017
Show all
165-peach-ice-cream-web
Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τα ροδάκινα, το νερό, την καστανή ζάχαρη και το αλάτι.
  2. Τα ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και να μαλακώσουν τα ροδάκινα, ανακατεύοντας τακτικά.
  3. Αποσύρετε από τη φωτιά και όταν έχει κρυώσει  χτυπάτε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο  μπλέντερ μαζί με το ξινόγαλα και την κρέμα γάλακτος.
  4. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει (τουλάχιστον 4 ώρες).
  5. Το μεταφέρετε στην κατάψυξη, μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά και να παγώσει ( κάθε μισή ώρα το βγάζετε και το αφρατεύετε με ένα σύρμα).
TIP

Εναλλακτικά το παγώνετε σε παγωτομηχανή  σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.

ΥΛΙΚΑ

5 ώριμα ροδάκινα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια

125 ml νερό

175 γραμ.  καστανή ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

125 ml ξινόγαλα ή αριάνι

350 ml κρέμα γάλακτος