155-pagoto-KARAMELAS-ME-KOMMATIA-KARAMELAS-KAI-SOKOLATA
ΠΑΓΩΤΟ MUSCOVADO
31 Ιανουαρίου 2017
saltsa-barbecue
ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ
31 Ιανουαρίου 2017
Show all
portokalopita--nistisimi
Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Ανακατεύετε με το μίξερ τον χυμό πορτοκαλιού, το καλαμποκέλαιο και τη μαύρη ζάχαρη.
  2. Στη συνέχεια ρίχνετε σιγά σιγά το κορν φλάουερ, το μπέϊκιν πάουντερ, το σιμιγδάλι και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάτε για ακόμα 5 λεπτά.
  3. Κόβετε με το χέρι τα φύλλα κρούστας σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους και τα απλώνετε σε ορθογώνιο ταψί 30εκ. x 35εκ.
  4. Περιχύνετε με το μίγμα και ψήνετε, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
  5. Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε τα υλικά για το σιρόπι, για 5 λεπτά.
  6. Βγάζετε την πορτοκαλόπιτα από τον φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει λίγο και περιχύνετε με το σιρόπι.
  7. Όταν το σιρόπι απορροφηθεί, κόβετε την πορτοκαλόπιτα σε κομμάτια και σερβίρετε.
TIP

Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε καστανή ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ ή να την συνοδεύσετε με παγωτό βανίλια

ΥΛΙΚΑ

400 γραμ. χυμός πορτοκαλιού

200 γραμ. καλαμποκέλαιο

200 γραμ. μαύρη ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

2 κουτ. της σούπας κορν φλάουερ

20 γραμ. μπεϊκιν πάουντερ

3 κουτ. της σούπας σιμιγδάλι ψιλό

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 πακέτο φύλλο κρούστας

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

600 γραμ. νερό

600 γραμ. μαύρη ζάχαρη  ΖΩΓΡΑΦΟΣ