baba au rum
ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ
22 Δεκεμβρίου 2016
165-peach-ice-cream-web
ΠΑΓΩΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
23 Δεκεμβρίου 2016
Show all
pineapple-brown-sugar-barbecue-sauce-www-thereciperebel

ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ΜΕ ΑΝΑΝΑ & ΟΥΙΣΚΙ (ΓΙΑ ΧΟΙΡΙΝΟ)

Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  2. Προσθέτετε το νερό, το χυμό ανανά, την σάλτσα τεριάκι, τη σάλτσα σόγιας και τη μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει προσθέτετε το λιωμένο ανανά, το πιπέρι καγιέν, το ουίσκι και τον χυμό λεμονιού, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρευστη.

 

TIP

Με τη σάλτσα μπάρμπεκιου μπορείτε να συνοδέψετε ψημένο κρέας, αλλά και να αλείψετε το κρέας σας λίγο πριν ψηθεί.

ΥΛΙΚΑ

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

2/3 φλιτζανιού νερό

1 φλιτζάνι χυμό ανανά

1/4 φλιτζανιού σάλτσα τεριάκι

1 κουτ. της σούπας σάλτσα σόγιας

1 1/3 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη Dark Brown Crystal ΖΩΓΡΑΦΟΣ

3 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κουτ. της  σούπας ουίσκι

3 ροδέλες  ανανά, λιωμένες

1/4 κουτ. του γλυκού πιπέρι καγιέν