pineapple-brown-sugar-barbecue-sauce-www-thereciperebel
ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ΜΕ ΑΝΑΝΑ & ΟΥΙΣΚΙ (ΓΙΑ ΧΟΙΡΙΝΟ)
9 Νοεμβρίου 2020
vasilopita
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
11 Νοεμβρίου 2020
Show all
irlandeziko-liker
Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Λιώνετε τη σοκολάτα µε το βούτυρο, σε µπεν μαρί.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνετε το γάλα εβαπορέ, το φρέσκο γάλα και την καστανή ζάχαρη, σε χαµηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήµατα µέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Σε ένα µπολ χτυπάτε µε σύρµα τους κρόκους . Στη συνέχεια προσθέτετε σιγά σιγά το ζεστό γάλα µέσα στους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς και ξαναβάζετε το μίγµα των κρόκων µε το γάλα στο κατσαρολάκι.
  4. Προσθέτετε τον καφέ και µαγειρεύετε σε µέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς µε σπάτουλα, προσέχοντας να µην σας κολλήσει το μίγµα, µέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς (να δηµιουργείται µια κρούστα στον πάτο της κατσαρόλας).
  5. Περνάτε το μίγµα µέσα από ένα ψιλό σουρωτήρι, το προσθέτετε στη λιωµένη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά.
  6. Χτυπώντας στο μπλέντερ, προσθέτετε σταδιακά την κρέµα γάλακτος, τη βανίλια και το ουίσκι και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

 

TIP

Το λικέρ µπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2 εβδοµάδες σε αεροστεγώς κλεισµένα μπουκάλια.

ΥΛΙΚΑ

• 50 γραµ. κουβερτούρα

• 30γραµ. βούτυρο

• 125 ml γάλα εβαπορέ

• 125 ml γάλα φρέσκο πλήρες

• 200 γραµ.(1 φλιτζάνι) καστανή  ζάχαρη Brown Crystal ΖΩΓΡΑΦΟΣ

• 4 κρόκοι αυγών

• 1 κουταλάκι του γλυκού στιγµιαίος  καφές (διαλυµένος σε λίγο νερό)

• 125 ml κρέµα γάλακτος

• 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισµα  βανίλιας ή 1 βανίλια

• 250 ml ουίσκι ή κονιάκ