vasilopita
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
21 Νοεμβρίου 2018
pavlova1
ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
23 Νοεμβρίου 2018
Show all
xoirino-damaskino
Προετοιμασία
Μερίδες
4
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Χτυπάτε τις μπριζόλες ώστε να μαλακώσουν. Τις αλευρώνετε και αλατοπιπερώνετε.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε (με το μισό λάδι) τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές ώστε να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC για 20-30 λεπτά περίπου.
  3. Για τη σάλτσα, ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τα δαφνόφυλλά, το θυμάρι, το κρασί, το ξύδι, τη φρουκτόζη και τη μαρμελάδα δαμάσκηνο και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου. ‘Οταν αρχίσει να δένει η σάλτσα, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
  4. Βράζετε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Την ώρα που αρχίζει να βράζει το νερό και προτού προσθέσετε το κριθαράκι, διαλύετε μέσα τους κύβους λαχανικών.
  5. Τοποθετείτε τις μπριζόλες σε μια πιατέλα, περιχύνετε με τη σάλτσα δαμάσκηνο και τις σερβίρετε με το κριθαράκι.
ΥΛΙΚΑ

4 χοιρινές μπριζόλες

2 κουτ. σούπας αλεύρι

6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 φύλλα δάφνης

1 κουτ. γλυκού θυμάρι

6 κουτ. σούπας μαρμελάδα Light ΖΩΓΡΑΦΟΣ δαμάσκηνο

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί (200ml)

1 κουτ. σούπας ξύδι

1 κουτ. γλυκού φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

αλάτι, πιπέρι

500 γραμ. κριθαράκι ΖΩΓΡΑΦΟΣ

2 κύβοι λαχανικών