kourampiedes
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ LIGHT
13 Νοεμβρίου 2018
vasilopita
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
21 Νοεμβρίου 2018
Show all
598333-christmas-cookies
Προετοιμασία
Μερίδες
30 Μπισκότα
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη φρουκτόζη μέχρι το μίγμα να αρχίσει να ασπρίζει. Προσθέτετε τα αυγά, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ και το γαρύφαλλο και συνεχίζετε το χτύπημα. Αρχίζετε να ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Τέλος ζυμώνετε τη ζύμη με τα χέρια σας.
  2. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε πάχος ½ εκατοστού περίπου, κόβετε τα μπισκότα σε κύκλους (ή σε διάφορα χριστουγεννιάτικα σχήματα όπως αστέρια, δέντρα κλπ) και τα τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
  3. Αφήνετε τα μπισκότα στο ψυγείο για 10 λεπτά και τα ψήνετε στους 180οC για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν προτού τα διακοσμήσετε.
  4. Για το γλάσο χτυπάτε στο μπλέντερ τη φρουκτόζη μέχρι να γίνει άχνη. Ανακατεύετε τη φρουκτόζη με το κορν φλάουρ, το ασπράδι και το ξύδι . Προαιρετικά προσθέτετε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας. Διακοσμείτε τα μπισκότα με το γλάσο και αν θέλετε πασπαλίζετε με τρούφα σοκολάτα ή χρωματιστή πριν στεγνώσει το γλάσο
ΥΛΙΚΑ

220 γραμ. βούτυρο

150 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

2 αυγά

450 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο

Για το γλασο:

 

1 ασπράδι αυγού

1 φλιτζάνι φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ

1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι

 


Χρώμα ζαχαροπλαστικής

Τρούφα σοκολάτα ή χρωματιστή