melomakarona-1
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
13 Δεκεμβρίου 2016
tiganites
ΑΥΣΤΡΙΑΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΜΗΛΟ
13 Δεκεμβρίου 2016
Show all
148-keik-me-giourti-fystikia-web
Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 .
  2. Βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 23 εκ.
  3. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι με την κανέλα, το μπαχάρι. το τζίντζερ και τη βανίλια.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την καστανή και μαύρη ζάχαρη με το νερό και ζεσταίνετε ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να πάρει μια βράση.
  5. Αποσύρετε από τη φωτιά και περνώντας το μείγμα από ψιλό σουρωτήρι το χύνετε σε ένα μεγάλο μπολ. Τυχόν κομμάτια ακατέργαστης ζάχαρης που μείνουν μέσα στο σουρωτήρι, τα πιέζετε με ένα κουτάλι για να λιώσουν.
  6. Προσθέτετε τη σόδα και ανακατεύετε με ένα σύρμα χειρός.
  7. Αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε το ηλιέλαιο, ανακατεύετε καλά με το σύρμα.
  8. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι με τα μπαχαρικά αναμιγνύοντας και τέλος τα αυγά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  9. Βάζετε το μείγμα μέσα στη φόρμα του κέικ και ψήνετε για 40-50 λεπτά.
  10. Αφήνετε να κρυώσει τελείως μέσα στη φόρμα πριν το ξεφορμάρετε.

Σερβίρετε το κέικ με την κομπόστα ροδάκινο κομμένη σε φέτες και την κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί με τη φρουκτόζη και το ρούμι.

ΥΛΙΚΑ

250 γραμ μαύρη ζάχαρη Dark Brown Crystal

150 γραμ. καστανή ζάχαρη Brown Crystal

250 ml νερό

1 ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα σκόνη

200 ml ηλιέλαιο

300 γραμ. αλεύρι

1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλλα

½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μπαχάρι

½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σκόνη

1 βανίλια

2 αυγά

 

 


Για το γαρνιρισμα:

 

Κομπόστα Ροδάκινο ΖΩΓΡΑΦΟΣ (με 30% λιγότερες θερμίδες)

250ml κρέμα γάλακτος

1 κουταλιά της σούπας φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

2 κουταλιές της σούπας ρούμι