kormos 4
Χριστουγεννιάτικος κορμός χωρίς ζάχαρη
22 Νοεμβρίου 2018
melomakarona
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
24 Νοεμβρίου 2018
Show all
vasilopita
Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Χτυπάτε καλά στο μίξερ το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη. Συνεχίζετε το χτύπημα και προσθέτετε τα αυγά, τις βανίλιες, το γάλα και το μισό αλεύρι.
  2. Το άλλο μισό αλεύρι το ανακατεύετε με τα φρούτα γλασέ.
  3. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνετε στο μίξερ τα καρύδια, τα φρούτα και την κουβερτούρα.
  4. Αδειάζετε το μίγμα σε στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 40 εκ. και ψήνετεσε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, για 45-50 λεπτά περίπου. Εάν πάρει χρώμα προτού ψηθεί εσωτερικά, την σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο.
  5. Προαιρετικά, αλείφετε την επιφάνεια με λιωμένη κουβερτούρα γύρω γύρω και πασπαλίζετε με καστανή ζάχαρη άχνη.
ΥΛΙΚΑ

250 γραμ βούτυρο

500 γραμ καστανή ζάχαρη Brown Crystal

4 αυγά

2 βανίλιες

360 γραμ γάλα

500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

150 γραμ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη

150 φρούτα γλασέ

150 κεράσια γλασέ ψιλοκομμένα

200 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Καστανή ζάχαρη Brown Crystal για επικάλυψη