+Ψ_128
ΚΕΙΚ ΜΕ ΞΙΝΟΓΑΛΟ ΚΑΙ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ
6 Φεβρουαρίου 2017
135-tarta-marmeladas-web
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
6 Φεβρουαρίου 2017
Show all
150-cake-karotou-web
Προετοιμασία
Μερίδες
10-12 μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για το κέικ

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 1750C.
  2. Βάζετε τα αυγά, το ηλιέλαιο, το γλυκαντικό και τη βανίλια μέσα σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με ένα σύρμα.
  3. Βάζετε σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα, τα ανακατεύετε καλά και τα προσθέτετε στο μπολ με τα υγρά υλικά.
  4. Προσθέτετε τα καρότα και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.
  5. Αδειάζετε το μείγμα του κέικ μέσα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο παραλληλόγραμμο ταψί 23×30εκ. και ψήνετε για 40-50 λεπτά μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό όταν το βάλετε στο κέντρο του κέικ.
  6. Βγάζετε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσει.
  7. Ξεφορμάρετε και το αφήνετε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

Για την κρέμα τυριού

Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.

Συναρμολόγηση

Μόλις κρυώσει το κέικ καλά, απλώνετε την κρέμα ομοιόμορφα από πάνω και σερβίρετε.

Διατηρείται στο ψυγείο

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

4 αυγά

300 γραμ. ηλιέλαιο

30 γραμ. γλυκαντικό Slim Line

1 βανίλια

240 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

450 γραμ. καρότο τριμμένο


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ

120 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

240 γραμ. τυρί κρέμα light

30 γραμ. γλυκαντικό Slim Line

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού