generic-baking
ΕΞΩΤΙΚΗ ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ
10 Ιανουαρίου 2017
73-makaronaki-salata-web
ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΣΑΛΑΤΑ
10 Ιανουαρίου 2017
Show all
keik-me-giaourti-&-fistikia
Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175οC.
  2. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, την κανέλα και τη σόδα.
  3. Χτυπάτε το βούτυρο με το γλυκαντικό, για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα και στη συνέχεια το γιαούρτι και τη βανίλια.
  5. Προσθέτετε τα στερεά υλικά και τα φιστίκια και ανακατεύετε απαλά με μια πλαστική σπάτουλα. Αδειάζετε το μείγμα σε μια μακρόστενη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνετε για 35-40 λεπτά περίπου μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι όταν το βάλετε στο κέντρο του κέικ.
  6. Αλείφετε το κέικ με 2 κουταλιές της σούπας από την αραιωμένη μαρμελάδα 10 λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμο.
  7. Βγάζετε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά.
  8. Ξεφορμάρετε και το αφήνετε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
  9. Περιχύνετε με την υπόλοιπη μαρμελάδα, πασπαλίζετε με τα φιστίκια και σερβίρετε.
ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ

 

180 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

120 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

15 γραμ. γλυκαντικό Slim Line

2 αυγά σε θερμ. δωματίου

120 γραμ. γιαούρτι

1 βανίλια

150 γραμ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα


Για την επικάλυψη

 

2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα Light ΖΩΓΡΑΦΟΣ βερίκοκο αραιωμένη με 4 κουταλιές της σούπας νερό

60 γραμ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα