kritharaki
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ & ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΡΟΥΣΤΑ
21 Δεκεμβρίου 2016
MALAKA-MPISKOTA
ΜΑΛΑΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ BLACK FOREST ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΥΣΣΙΝΟ
21 Δεκεμβρίου 2016
Show all
mafins_1

ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ, ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ

Προετοιμασία
Μερίδες
18 μάφινς
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC .
  2. Βράζετε το κοφτό μακαρονάκι σε βραστό αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Σουρώνετε, περιχύνετε με το ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν και το κρατάτε στην άκρη.
  3. Βάζετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και το ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει, προσθέτετε το αλεύρι και το μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά μέχρι να ανακατευτεί καλά με το βούτυρο.
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε το γάλα σιγά-σιγά και  αφήνετε να πάρει βράση.
  5. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα τυριά, τα αυγά και ανακατεύετε πολύ καλά.
  6. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το κοφτό μακαρονάκι, το καρότο, το μείγμα γάλα-τυριά, το θυμάρι, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε.
  7. Μοιράζετε το μείγμα σε μια φόρμα για μάφινς, στρωμένη η κάθε θέση με ένα κομμάτι λαδόκολλα.
  8. Ψήνετε για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να λιώσουν τα τυριά.
  9. Βγάζετε τη φόρμα από τον φούρνο και τα αφήνετε για 5 λεπτά να κρυώσουν.
  10. Βγάζετε από τη φόρμα τα μάφινς και τα σερβίρετε ζεστά.
ΥΛΙΚΑ

250 γραμ. κοφτό μακαρονάκι ΖΩΓΡΑΦΟΣ

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 γραμ. γάλα

50 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο

50 γραμ. κασέρι τριμμένο

2 αυγά

300 γραμ. καρότο τριμμένο

1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο (προαιρετικά)

Αλάτι-πιπέρι