90-apple-crumble
ΚΡΑΜΠΛ ΜΗΛΟΥ
23 Φεβρουαρίου 2017
taxinopita---cake-me-stafides
ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ
23 Φεβρουαρίου 2017
Show all
baklavas
Προετοιμασία
Μερίδες
20 μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα καρύδια, το γλυκαντικό, τη βανίλια, την κανέλα και το γαρίφαλο.
  2. Ανοίγετε  τα  φύλλα  κρούστας. Σε λαδωμένο ταψί στρώνετε δυο φύλλα (αφού τα αλείψετε με την λιωμένη μαργαρίνη)και τα καλύπτετε με γέμιση. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο ώσπου να καταναλωθούν τα μισά φύλλα. Στρώνετε από επάνω τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας και αλείφετε με την υπόλοιπη μαργαρίνη.
  3. Ψήνετε στους 180 °C  για  20 – 30 λεπτά λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  4. Για το σιρόπι, βράζετε το νερό, το γλυκαντικό και τη φλούδα λεμονιού για 5 λεπτά και περιχύνετε το μπακλαβά.
  5. Γαρνίρετε με χοντροκομμένα καρύδια.
ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό φύλλο κρούστας
  • 5 φλιτζάνια (400 γραμ.) καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 φλιτζάνι μαργαρίνη, λιωμένη
  • 1 φλιτζάνι γλυκαντικό Slim Line ή Sucra Line
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο

 

Για το σιρόπι :

  • 4 φλιτζάνια γλυκαντικό Slim Line ή Sucra Line
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • φλούδα λεμονιού