165-peach-ice-cream-web
ΠΑΓΩΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
23 Δεκεμβρίου 2016
pagoto-sokolata
ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
9 Ιανουαρίου 2017
Show all

ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Χτυπάτε τους κρόκους σε ένα μπολ.
  2. Ζεσταίνετε το γάλα σε μέτρια θερμοκρασία και το ρίχνετε σιγά-σιγά στο μπολ με τους κρόκους, χτυπώντας συγχρόνως με ένα σύρμα.
  3. Βάζετε την καστανή ζάχαρη με το νερό σε ένα βαθύ τηγάνι και τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά, χωρίς να τα ανακατέψετε καθόλου, μέχρι να αρχίσει να βράζει. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε μέχρι να λιώσει η καστανή ζάχαρη.
  4. Προσθέτετε τους σπόρους της βανίλιας και δυναμώνετε τη φωτιά στο μέτριο μέχρι να αρχίσει να γίνεται παχύρρευστη καραμέλα και να παίρνει ένα χρυσαφί χρώμα.
  5. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα (θα αρχίσει αμέσως να κοχλάζει), το ξαναβάζετε στη φωτιά, κατεβάζετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σταματήσει να βράζει.
  6. Τέλος, προσθέτετε το μείγμα γάλα-κρόκων και τα αφήνετε στη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, για λίγα λεπτά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει.
  7. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε την κρέμα για μισή ώρα μέχρι να πέσει η θερμοκρασία της.
  8. Προσθέτετε τις καραμέλες, τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύετε καλά.
  9. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη, μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά και να παγώσει (κάθε μισή ώρα το βγάζετε και το αφρατεύετε με ένα σύρμα).
ΥΛΙΚΑ

8 κρόκοι αυγών

350 γραμ. γάλα πλήρες

250 γραμ. καστανή ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό

1 βανίλια φυσική, μόνο τους σπόρους

300 γραμ. κρέμα γάλακτος

100 γραμ. καραμέλες βουτύρου κομμένες στα 6

100 γραμ. σοκολάτας κομμένη σε κομματάκια