ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, τη μαύρη ζάχαρη και το αλάτι. Ζεσταίνετε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η μαύρη ζάχαρη .
- Προσθέτετε λίγες κουταλιές γάλα στους κρόκους, ανακατεύοντας με ένα σύρμα και στη συνέχεια ρίχνετε τους κρόκους στην κατσαρόλα με το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς, προσέχοντας να μην κολλήσει, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει ελαφρά. Περνάτε το μείγμα από ένα σουρωτήρι, το προσθέτετε στην κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά.
- Τοποθετείτε το μείγμα στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον.
- Τέλος το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το βγάζετε και το αφρατεύετε με ένα σύρμα ή μίξερ χειρός, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να παγώσει.
- Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε το μείγμα σε παγωτομηχανή.
- Διατηρείτε το μείγμα στην κατάψυξη.