cookies
ΜΠΙΣΚΟΤΑ (COOKIES) ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
31 Ιανουαρίου 2017
portokalopita--nistisimi
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ
31 Ιανουαρίου 2017
Show all
155-pagoto-KARAMELAS-ME-KOMMATIA-KARAMELAS-KAI-SOKOLATA
Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, τη μαύρη ζάχαρη και το αλάτι. Ζεσταίνετε  ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η μαύρη ζάχαρη .
  2. Προσθέτετε λίγες κουταλιές  γάλα στους κρόκους, ανακατεύοντας με ένα σύρμα και στη συνέχεια ρίχνετε τους κρόκους στην κατσαρόλα με το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς, προσέχοντας να μην κολλήσει,  μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει ελαφρά. Περνάτε το μείγμα από ένα σουρωτήρι, το προσθέτετε στην κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά.
  3. Τοποθετείτε το μείγμα στο ψυγείο  για 8 ώρες τουλάχιστον.
  4. Τέλος το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το βγάζετε και το αφρατεύετε με ένα σύρμα ή μίξερ χειρός, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να παγώσει.
  5. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε το μείγμα σε παγωτομηχανή.
  6. Διατηρείτε το μείγμα στην κατάψυξη.
ΥΛΙΚΑ

350 ml γάλα πλήρες

400 ml κρέμα γάλακτος

150 γρ. μαύρη ζάχαρη Dark Brown Crystal

3 κρόκοι αυγών

1 πρέζα αλάτι

 

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

1 φλιτζάνι δημητριακά Crunchy Mix με μπανάνα και σοκολάτα