xalvas
Χαλβάς με Καστανή Ζάχαρη
16 Φεβρουαρίου 2017
lemonada_site
ΣΠΙΤΙΚΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ
21 Φεβρουαρίου 2017
Show all
pasta-flwra
Προετοιμασία
Μερίδες
10
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το γλυκαντικό, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες, το αλάτι και ανακατεύετε.
  2. Χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να γίνει κρέμα, προσθέτετε το αυγό και το κονιάκ και συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμα.
  3. Προσθέτετε τα στερεά υλικά κοσκινισμένα και ανακατεύετε πολύ καλά με μια πλαστική κουτάλα μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη.
  4. Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και τη φυλάτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  5. Αδειάζετε τα 3/4 της ζύμης σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα τάρτας με διάμετρο 26 εκατοστά. Κρατάτε το 1/4 της ζύμης για την επιφάνεια.
  6. Καλύπτετε με τη ζύμη όλη την επιφάνεια της φόρμας και τα τοιχώματα. Επάνω από τη ζύμη απλώνετε τη μαρμελάδα.
  7. Πλάθετε το 1/4 της ζύμης που έχετε κρατήσει, σε μπαστουνάκια τα οποία τοποθετείτε επάνω από τη μαρμελάδα, το ένα πλάι στο άλλο σε απόσταση 5 εκατοστών. Τοποθετείτε επίσης μπαστουνάκια πλάγια, έτσι ώστε να σχηματίζονται ρόμβοι.
  8. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  9. Βγάζετε την πάστα φλώρα από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει για 30-40 λεπτά.
  10. Κόβετε και σερβίρετε.
ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

75 γραμ. Slim Line Stevia Zero

(ή εναλλακτικά 15 γραμ. Slim Line Green Crystal)

1/κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 βανίλιες

Λίγο αλάτι

150 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο

2 κουτ. της σούπας κονιάκ

 

Για τη γέμιση

2  βαζάκια μαρμελάδα Light ΖΩΓΡΑΦΟΣ  βερίκοκο ή φράουλα’