129-poutiga-psomiou-web
ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΨΩΜΙ, ΣΤΑΦΙΔΕΣ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΝΙΑΚ
6 Φεβρουαρίου 2017
pasta_flora_2
ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ
6 Φεβρουαρίου 2017
Show all
pougia
Προετοιμασία
Μερίδες
24 πουγκιά
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για τη γέμιση

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και τα κρατάτε στην άκρη.

Για τα πουγκιά

  1. Αλείφετε ένα φύλλο κρούστας με λίγο βούτυρο και πασπαλίζετε με φρουκτόζη. Βάζετε από πάνω ένα δεύτερο φύλλο και το αλείφετε και αυτό.
  2. Κόβετε τα φύλλα σε 12 τετράγωνα.
  3. Σε κάθε τετράγωνο βάζετε 1 ½ κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση, πιέζετε προς τα πάνω τις 4 άκρες και το κλείνετε σαν πουγκί.
  4. Κάνετε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα.
  5. Τοποθετείτε τα πουγκιά σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αλείφετε με λίγο βούτυρο και ψήνετε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, για 5-8 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  6. Σερβίρονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση

 

100 γραμ. μαρμελάδα Light ΖΩΓΡΑΦΟΣ βερίκοκο

10 βερίκοκά ψιλοκομμένα

10 χουρμάδες ψιλοκομμένοι

100 γραμ. αμύγδαλα χοντροκομμένα


Για τα πουγκιά

 

4 φύλλα κρούστας

100 γραμ. μαργαρίνη λιωμένη (ή βούτυρο)

20 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ