krepes
Σπιτικές Κρέπες με Μαρμελάδα Stevia
12 Ιανουαρίου 2024
135-tarta-marmeladas-web
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
6 Φεβρουαρίου 2024
Show all
ROLA-ME-KANELA_1
Προετοιμασία
Μερίδες
16 ρολά
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Για τη γέμιση: Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.
  2. Για το ζυμάρι: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τη μαγιά και την αγαύη και αφήνουμε 10 λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό, το ελαιόλαδο και το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
  3. Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ και πλάθουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια με τα χέρια, προσθέτοντας αλεύρι στα χέρια μας για να μην κολλάνε. Πλάθουμε περίπου 5 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη. Αν η ζύμη κολλάει πολύ στα χέρια, προσθέτουμε σιγά σιγά αλεύρι όσο την πλάθουμε.
  4. Λαδώνουμε ελαφρώς το εσωτερικό ενος μεγάλου μπολ, τοποθετούμε μέσα τη ζύμη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου, να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  5. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε παραλληλόγραμμο μεγέθους περίπου 20 εκ x 35 εκ. Αλείφουμε με πινέλο το σιρόπι αγαύης σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε το μίγμα καστανής ζάχαρης – κανέλας.
  6. Με τις παλάμες των χεριών μας πατάμε την καστανή ζάχαρη να εισχωρήσει μέσα στο μείγμα και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό. Κόβουμε το ρολό σε 16 ισομερή κομμάτια, τοποθετούμε σε ένα ταψάκι 20 x 20 εκ στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας ίση απόσταση μεταξύ τους. Αφήνουμε να φουσκώσουν για 45-60 λεπτά.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180°C με αντιστάσεις. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
  8. Όσο ψήνονται, ετοιμάζουμε το γλάσο: σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το σιρόπι αγαύης μέχρι να σχηματιστεί μια ρευστή πάστα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγη αγαύη ακόμα ή νερό.
  9. Βγάζουμε τα ρολάκια από το φούρνο και αμέσως απλώνουμε με το πινέλο όλο το γλάσο της αγαύης, δίνοντας έμφαση στα πλαϊνά σημεία (τοιχώματα ταψιού) και στα σημεία που ενώνονται τα ρολάκια.
  10. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
ΥΛΙΚΑ

Για το ζυμάρι:

60 γραμ. γάλα, χλιαρό (¼ κούπας)

1 κουτ. γλυκού μαγιά

1 κουτ. σούπας Βιολογικό Σιρόπι Αγαύης ΖΩΓΡΑΦΟΣ

1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου

½ κουτ. γλυκού αλάτι

200 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 ml ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

75 γραμ. Καστανή Ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

1½ κουτ. του γλυκού κανέλα

50 ml Βιολογικό Σιρόπι Αγαύης ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Για το γλάσο:

85 γραμ. ζάχαρη άχνη

50 γραμ. Βιολογικό Σιρόπι Αγαύης ΖΩΓΡΑΦΟΣ