paelia
ΠΑΕΓΙΑ
10 Ιανουαρίου 2017
solomos-saltsa-moustardas_1
ΣΟΛΩΜΟΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ & ΛΑΖΑΝΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΣ
10 Ιανουαρίου 2017
Show all
generic-cooking1
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για τη σαλάτα

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζετε τον ζωμό και το νερό και τα αφήνετε να πάρουν βράση.
  2. Προσθέτετε το κριθαράκι και το αφήνετε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αλλά να κρατάει λίγο.
  3. Το στραγγίζετε, κρυώνετε πολύ καλά και το περιχύνετε με το λάδι για να μην κολλήσει.

Για το dressing

  1. Βάζετε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και τα χτυπάτε. Στη συνέχεια ρίχνετε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και τα χτυπάτε μέχρι να τελειώσει το λάδι και να δέσει η σάλτσα.
  2. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το κριθαράκι, τα ρεβίθια, τα ντοματίνια, τα κρεμμυδάκια και τα αρωματικά, περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

 

500 γραμ. ζωμός λαχανικών

500 γραμ. νερό

250 γραμ. κριθαράκι Νο 25 ΖΩΓΡΑΦΟΣ

400 γραμ. ρεβίθια βρασμένα

3 κρεμμύδάκια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές φέτες

200 γραμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

½ ματσάκι φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

½ ματσάκι φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο


Για το dressing

 

60 γραμ. ξίδι από κόκκινο κρασί

20 γραμ. χυμός λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη Brown Crystal ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Αλάτι-πιπέρι

150 γραμ. ελαιόλαδο