mpougatsa
ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ
10 Φεβρουαρίου 2017
pasta-flwra
ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ
10 Φεβρουαρίου 2017
Show all
pagwto-touti
Προετοιμασία
Μερίδες
6-8
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Λιώνετε τα φύλλα της ζελατίνης σε λίγο χλιαρό νερό.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους, τις βανίλιες, τη φρουκτόζη και την λιωμένη ζελατίνη μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές, κρεμμώδες μίγμα. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να πήξει αρκετά. Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, για να γίνει σαντιγί.
  3. Βγάζετε το μίγμα κρόκων – φρουκτόζης από το ψυγείο και προσθέτετε σ’ αυτό λίγο – λίγο τη σαντιγί, ανακατεύοντας καλά. Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε κομματάκια φρουί γλασέ τούτι – φρούτι και κομματάκια αμύγδαλα.
  4. Βάζετε το παγωτό σε φόρμα και το αφήνετε στην κατάψυξη για να παγώσει.
TIP

Μπορείτε, κατά την προτίμησή σας, να γαρνίρετε το παγωτό με φρέσκα φρούτα, σαντιγί, αμύγδαλα και σιρόπι.

ΥΛΙΚΑ

  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1 φλιτζάνι φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 2 βανίλιες
  • 100 γραμ. φρουί γλασέ τούτι- φρούτι (προαιρετικά)
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα χονδροκομμένα (προαιρετικά)
  • 4 φύλλα ζελατίνη