pagwto-touti
ΠΑΓΩΤΟ ΤΟΥΤΙ ΦΡΟΥΤΙ
10 Φεβρουαρίου 2017
ravani
ΡΑΒΑΝΙ
10 Φεβρουαρίου 2017
Show all
pasta-flwra
Προετοιμασία
Μερίδες
12-16
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Ανακατεύετε καλά τη μαργαρίνη με τη φρουκτόζη, μέχρι το μίγμα να αρχίσει να ασπρίζει. Προσθέτετε τα αυγά και το κονιάκ. Ανακατεύετε. Προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν-πάουντερ και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία.
  2. Αδειάζετε τα ¾ της ζύμης μέσα σε ένα βουτυρωμένο ταψί ή σε φόρμα για τάρτα. Κρατάτε το ¼ της ζύμης για να το πλάσετε σε μπαστουνάκια.
  3. Επάνω στη ζύμη απλώνετε τη μαρμελάδα.
  4. Πλάθετε τη ζύμη, που έχετε κρατήσει, σε μπαστουνάκια, τα οποία τοποθετείτε επάνω από τη μαρμελάδα, το ένα πλάι στο άλλο σε απόσταση 5 εκατοστών. Τοποθετείτε επίσης μπαστουνάκια πλάγια, έτσι ώστε να σχηματίζονται ρόμβοι.
  5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 170°C, για 30 λεπτά, ώσπου να ροδίσει. Αφήνετε την πάστα φλώρα να κρυώσει ξεσκέπαστη και κόβετε σε κομμάτια, έτσι ώστε τα μπαστουνάκια να βρίσκονται στη μέση του  κομματιού.
ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλιτζάνι μαργαρίνη
  • 1 φλυτζάνι φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
  • 3 αυγά
  • ½ ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
  • 4½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • 3 βαζάκια μαρμελάδα Light ΖΩΓΡΑΦΟΣ
  • 1 βανίλια