ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Ανακατεύετε καλά τη μαργαρίνη με τη φρουκτόζη, μέχρι το μίγμα να αρχίσει να ασπρίζει. Προσθέτετε τα αυγά και το κονιάκ. Ανακατεύετε. Προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν-πάουντερ και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία.
- Αδειάζετε τα ¾ της ζύμης μέσα σε ένα βουτυρωμένο ταψί ή σε φόρμα για τάρτα. Κρατάτε το ¼ της ζύμης για να το πλάσετε σε μπαστουνάκια.
- Επάνω στη ζύμη απλώνετε τη μαρμελάδα.
- Πλάθετε τη ζύμη, που έχετε κρατήσει, σε μπαστουνάκια, τα οποία τοποθετείτε επάνω από τη μαρμελάδα, το ένα πλάι στο άλλο σε απόσταση 5 εκατοστών. Τοποθετείτε επίσης μπαστουνάκια πλάγια, έτσι ώστε να σχηματίζονται ρόμβοι.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 170°C, για 30 λεπτά, ώσπου να ροδίσει. Αφήνετε την πάστα φλώρα να κρυώσει ξεσκέπαστη και κόβετε σε κομμάτια, έτσι ώστε τα μπαστουνάκια να βρίσκονται στη μέση του κομματιού.