biskota--kanelas
ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
10 Φεβρουαρίου 2017
ekmek
EKMEK LIGHT
10 Φεβρουαρίου 2017
Show all
dixrwma-mpiskota
Προετοιμασία
Μερίδες
50-60
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Χτυπάτε τη μαργαρίνη με τη φρουκτόζη και προσθέτετε τα αυγά, τη βανίλια, το αλεύρι και τα αμύγδαλα.
  2. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκατοστού. Κόβετε στρογγυλά μπισκότα (με ένα ποτήρι) και τα τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Ψήνετε στους 170 °C για 10 – 15 λεπτά.
  3. Τα αφήνετε να κρυώσουν, ενώ λιώνετε τη σοκολάτα σε 5 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα. Βουτάτε τα μπισκότα στην σοκολάτα έτσι ώστε να σκεπαστεί με σοκολάτα το μισό μπισκότο, αφήνετε τη σοκολάτα να κρυώσει και σερβίρετε.
ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμ. (3 ½ φλιτζάνια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά
  • 200 γραμ. (1 ½ φλιτζάνι) μαργαρίνη
  • 100 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γραμ. (2/3 φλιτζανιού) αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 150 γραμ. (1 φλιτζάνι) φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
  • 1 βανίλια
  • 5 κουταλιές της σούπας γάλα