tatin_1
ΡΕΤΡΟ ΚΕΙΚ Η’ ΜΙΚΡΑ ΤΑΤΙΝ ΜΕ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ
21 Δεκεμβρίου 2016
kritharaki
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ & ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΡΟΥΣΤΑ
21 Δεκεμβρίου 2016
Show all
tourta-me-rodakino_1
Προετοιμασία
Μερίδες
10-12 μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για το παντεσπάνι:

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.
  2. Χτυπάτε το βούτυρο με  το γλυκαντικό, για 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν κρέμα.
  3. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα , μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα στερεά υλικά σιγά-σιγά, εναλλάξ με το γάλα, ανακατεύοντας με μια πλαστική σπάτουλα, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  5. Ρίχνετε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή  φόρμα 20εκ. και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1700 C για 50 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
  6. Αφήνετε το παντεσπάνι να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρετε και το αφήνετε πάνω σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Για την κρέμα:

  1. Μουλιάζετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί με το γλυκαντικό μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Ζεσταίνετε τη ζελατίνη μέχρι να λιώσει, την προσθέτετε στο μείγμα τυριού και ανακατεύετε για να ενωθούν τα υλικά. Τέλος προσθέτετε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη απαλή κρέμα.

Για το ζελέ:

  1. Βάζετε τη ζελατίνη να μουλιάσει σε κρύο νερό.
  2. Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη μισή ποσότητα του χυμού με το γλυκαντικό και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθούν και να λιώσει το γλυκαντικό.
  3. Στραγγίζετε καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα, ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν και αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέτετε τον υπόλοιπο χυμό, ανακατεύετε και το βάζετε στο ψυγείο για λίγο μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Συναρμολόγηση:

  1. Κόβετε το πάνω μέρος από το παντεσπάνι για να το κάνετε επίπεδο.
  2. Στη συνέχεια το κόβετε στη μέση κατά μήκος.
  3. Βάζετε το 1 κομμάτι στη  φόρμα που ψήσατε το κέικ, ντυμένη με μεμβράνη. Απλώνετε τη μισή κρέμα, σκορπάτε τα κομμάτια ροδάκινο σουρωμένα  και καλύπτετε με την υπόλοιπη κρέμα.
  4. Σκεπάζετε με το άλλο κομμάτι παντεσπάνι και το βάζετε για λίγο στο ψυγείο.
  5. Βγάζετε και τοποθετείτε ομοιόμορφα τις φέτες ροδάκινο.
  6. Ρίχνετε σιγά-σιγά το ζελέ και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον,  μέχρι να πήξει εντελώς το ζελέ.
  7. Βγάζετε από το ψυγείο και ξεφορμάρετε την τούρτα. Αλείφετε το μισό και κάτω μέρος της τούρτας με τη σαντιγί και πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα.
TIP

Το ζελέ για να το βάλετε στην τούρτα πρέπει να είναι παγωμένο,  έτοιμο να πήξει αλλά και αρκετά ρευστό ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα πάνω στην τούρτα

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

360 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 βανίλιες

125 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

10 γραμ. γλυκαντικό Slim Line

4 μεγάλα αυγά

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

200 γραμ. γάλα

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

6 φύλλα ζελατίνης (12 γραμ.)

400 γραμ. τυρί κρέμα light

10 γραμ. γλυκαντικό Slim Line ή SucraLine

400 γραμ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή

300 γραμ. κομπόστα ροδάκινο ΖΩΓΡΑΦΟΣ (με 30% λιγότερες θερμίδες) κομμένη σε κομμάτια


Για το ζελέ πορτοκάλι

 

8 φύλλα ζελατίνης (16 γραμ.)

500 γραμ. χυμός πορτοκαλιού

2 κουταλιές της σούπας  γλυκαντικό Slim Line ή SucraLine

600 γραμ. κομπόστα ροδάκινο ΖΩΓΡΑΦΟΣ (με 30% λιγότερες θερμίδες) κομμένη σε λεπτές φέτες

Για τη διακόσμηση

 

150 γραμ. σαντιγί

100 γραμ. φιλέ αμύγδαλο