pagoto-anthogala-giaourti
ΠΑΓΩΤΟ ΑΝΘΟΓΑΛΑ
13 Ιουλίου 2016
Show all
14-tsoureki
Προετοιμασία
Μερίδες
6 μεγάλα
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Σε μια λεκάνη ανακατεύετε τη μαγιά με το χλιαρό γάλα και 250 γραμ. αλεύρι και το αφήνετε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει (για 1 ώρα).
  2. Χτυπάτε στο μίξερ τη μαργαρίνη με το γλύκαντικό.
  3. Προσθέτετε τα αυγά (χτυπημένα), το ξύσμα πορτοκαλιού, την τριμμένη μαστίχα, το μαχλέπι και το μίγμα με τη μαγιά, ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνετε καλά μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική (εάν η ζύμη γίνει σκληρή προσθέστε λίγο νερό).
  4. Πλάθετε τη ζύμη σε σχήμα πλεξούδας. Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 2 ώρες για να φουσκώσει.
  5. Προαιρετικά αλείφετε τη ζύμη με κρόκο αυγού και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 1 ώρα.
TIP

Για καλύτερα αποτελέσματα στο φούσκωμα, μπορείτε να προσθέσετε μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη στο στάδιο που ανακατεύετε τη μαγιά με το χλιαρό γάλα και το αλεύρι.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι (κατάλληλο για τσουρέκια)

250 γραμ. μαργαρίνη

2 φλιτζάνια γλυκαντικό Sucra Line ή Slim Line

ξύσμα ενός πορτοκαλιού

1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα τριμμένη

1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι τριμμένο

300 γραμ. χλιαρό γάλα

60 γραμ. νωπή μαγιά (ή 2 φακελάκια ξηρή μαγιά)

6 αυγά