ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη σόδα.
- Σε μια κανάτα βάζουμε το ελαιόλαδο, το γάλα βρώμης, τη μαγιά, τον κουρκουμά και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
- Ρίχνουμε τα υγρά στο μπολ με το αλεύρι, στην αρχή ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και στην συνέχεια μεταφέρουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε καλά. Αν έχουμε μίξερ ζυμώνουμε για 5-10 λεπτά με τον γάντζο.
- Μεταφέρουμε ξανά τη ζύμη στο μπολ, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει καλά, για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Αφού φουσκώσει η ζύμη, προσθέτουμε το αλάτι και ξαναζυμώνουμε. Λαδώνουμε ελαφριά μια μακρόστενη φόρμα ψησίματος, βάζουμε μέσα τη ζύμη, την βρέχουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε με τον ηλιόσπορο. Ξανασκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 40 λεπτά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220ºC, για 35-40 λεπτά.