ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
7 Δεκεμβρίου 2020
galatopita 306x358
ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
22 Δεκεμβρίου 2020
Show all
Προετοιμασία
45 λεπτά
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Βράζουμε τις πέννες, σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ, μέχρι να κάνουμε μία σφιχτή μαρέγκα. Όσο χτυπάμε τη μαρέγκα μας, λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με πάπρικα τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνουμε και τα προσθέτουμε μέσα στις βρασμένες πέννες .
  3. Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος, το φρέσκο γάλα και χτυπάμε το μείγμα με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθούν τα αυγά.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε ξανά.
  5. Ρίχνουμε στο μπολ τα 100 γραμ. των τυριών και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τις πέννες με τα λαχανικά μέσα στο μείγμα μας. Αφού τα ενώσουμε, ενσωματώνουμε σιγά-σιγά και τη μαρέγκα.
  6. Τα απλώνουμε σε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε από πάνω με τα υπόλοιπα τυριά.
  7. Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα για 30 περίπου  λεπτά.
  8. Αφήνουμε το ογκρατέν  να κρυώσει για 5-10 λεπτά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

     

ΥΛΙΚΑ

500 γραμ. πέννες ριγέ ΖΩΓΡΑΦΟΣ

250 γραμ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

1 φλιτζάνι χρωματιστές πιπεριές, κομμένες σε κύβους

200 γραμ. κρέμα γάλακτος 12% λιπαρά

300 γραμ. κίτρινα τυριά χαμηλών λιπαρών, τριμμένα

3 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια

400 ml φρέσκο γάλα 1,5% λιπαρά

2-3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

½ κουτ. του γλυκού πάπρικα γλυκιά

½ κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο

αλάτι, πιπέρι