tiganites
ΑΥΣΤΡΙΑΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΜΗΛΟ
13 Δεκεμβρίου 2016
tatin_1
ΡΕΤΡΟ ΚΕΙΚ Η’ ΜΙΚΡΑ ΤΑΤΙΝ ΜΕ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ
21 Δεκεμβρίου 2016
Show all
bares_1
Προετοιμασία
Μερίδες
10 κομμάτια
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για τις μπάρες

  1. Βάζετε σε ένα μπολ τα δημητριακά, το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε το βούτυρο και με τα χέρια σας ανακατεύετε μέχρινα ενωθούν τα υλικά (θα φαίνονται σαν κομμάτια σπασμένα).

Για την γέμιση

  1. Βάζετε σε μια κατσαρόλα τους χουρμάδες χοντροκομμένους, το νερό, την καστανή ζάχαρη και τα αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι να αρχίσει να δένει η γέμιση, περίπου 10λεπτά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για 5 λεπτά, προσθέτετε τα καρύδια και ανακατεύετε.

Συναρμολόγηση

  1. Ρίχνετετο μισό μείγμα δημητριακών σε ένα ταψί 30εκ.x23εκ.και το απλώνετε καλά να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  2. Από πάνω αδειάζετε την γέμιση και την απλώνετε ομοιόμορφα. Τέλος πασπαλίζετε με το υπόλοιπο μείγμα των δημητριακών και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175°C,  για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.
  3. Βγάζετε  από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει για λίγο.
  4. Κόβετε σε μπάρες και σερβίρετε.
TIP

Μπορείτε να το συνοδεύετε με λίγη κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί.

ΥΛΙΚΑ

Για τις μπάρες

 

260 γραμ. δημητριακά CRUNCHY MIX με 30% φρούτα & ξηρούς καρπούς

180 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γραμ. καστανή ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

 

Για την γέμιση

 

350 γραμ. χουρμάδες αποξηραμένοι

50 γραμ. καστανή ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

180 γραμ. νερό

80 γραμ. καρύδια χοντροκομμένα

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

240 γραμ. κρύο βούτυρο ή μαργαρίνη