melomakarona
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
1 Δεκεμβρίου 2018
kourabiedes
Κουραμπιέδες με Καστανή Ζάχαρη
3 Δεκεμβρίου 2018
Show all
chocolate chip cookies
Προετοιμασία
Μερίδες
12 μπισκότα
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Χτυπάτε στο μίξερ, το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε σιγά σιγά  το αυγό και τον κρόκο και χτυπάτε για ένα με δυο λεπτά ακόμα.Προσθέτετε την  ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά με μαρίζ.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε με σύρμα το αλεύρι, το αλάτι, τη βανιλίνη, το μπεικιν και στην συνέχεια τα προσθέτετε στο μίξερ. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  3. Σε μία λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, βάζετε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας από το μίγμα αφήνοντας 2-3 εκ. απόσταση. Δεν χρειάζεται να τους δώσετε σχήμα.
  4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά και σερβίρετε.
ΥΛΙΚΑ

  • 175 γραμ. βούτυρο
  • 150 γραμ καστανή ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκος
  • 100 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη ή σε σταγόνες
  • 260 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 1 κουτ. του γλυκού (5 γραμ.) μπεικιν παουντερ