koulourakia
ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ
1 Απριλίου 2021
ΛΥΧΝΑΡΑΚΙΑ
14 Απριλίου 2021
Show all
easter cookies
Προετοιμασία
Μερίδες
30 Μπισκότα
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη φρουκτόζη μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ασπρίζει. Προσθέτετε τα αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζετε το χτύπημα. Αρχίζετε να ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Τέλος ζυμώνετε τη ζύμη με τα χέρια σας.
  2. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε πάχος ½ εκατοστού περίπου, κόβετε τα μπισκότα σε διάφορα πασχαλινά σχήματα όπως αυγά, κουνελάκια κλπ) και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα.
  3. Αφήνετε τα μπισκότα στο ψυγείο για 10 λεπτά και τα ψήνετε στους 180ºC για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν προτού τα διακοσμήσετε.
  4. Για το γλάσο χτυπάτε στο μπλέντερ τη φρουκτόζη μέχρι να γίνει άχνη. Ανακατεύετε τη φρουκτόζη με το κορν φλάουρ, το ασπράδι και το ξύδι . Προαιρετικά προσθέτετε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας. Διακοσμείτε τα μπισκότα με το γλάσο και αν θέλετε πασπαλίζετε με τρούφα σοκολάτα ή χρωματιστή πριν στεγνώσει το γλάσο.
ΥΛΙΚΑ

220 γραμ. βούτυρο

150 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

2 αυγά

450 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 βανίλια

ξύσμα από 1 λεμόνι

Για το γλασο:

1 ασπράδι αυγού

1 φλιτζάνι φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ

1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι

 


Χρώμα ζαχαροπλαστικής

Τρούφα σοκολάτα ή χρωματιστή