koulourakia
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
10 February 2017
476129308
ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ & ΡΟΔΟΝΕΡΟ
10 February 2017
Show all
mpougatsa
Preperation
Servings
12
HOW TO MAKE THIS RECIPE
  1. Βράζετε το γάλα. Σε μια κατσαρόλα λιώνετε τη μαργαρίνη, ρίχνετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε συνεχώς για 5 λεπτά. Ρίχνετε το βραστό γάλα, ανακατεύοντας και έπειτα το γλυκαντικό Slim Line. Βράζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
  2. Κατεβάζετε την κρέμα από τη φωτιά, αφήνετε να κρυώσει, χτυπάτε τα αυγά και τα ρίχνετε στην κρέμα μαζί με τη βανίλια, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Σ’ ένα  βουτυρωμένο ταψί στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας, βάζοντας λίγη μαργαρίνη ανάμεσά τους. Ρίχνετε επάνω από τα φύλλα αυτά 3 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό Slim Line και 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα. Ρίχνετε  την  κρέμα  και  επάνω  στρώνετε τα υπόλοιπα  φύλλα (βουτυρωμένα).
  4.  Ψήνετε τη μπουγάτσα στους 200 °C για 25 – 30 λεπτά περίπου. Αφού κρυώσει, πασπαλίζετε με 2 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό SlimLine και 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα.
INGREDIENTS

  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη

Για την κρέμα:

  • 2/3 φλιτζανιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 φλιτζάνια γάλα ζεστό
  • 2 φλιτζάνια γλυκαντικό Slim Line
  • 3 αυγά
  • 2/3 φλιτζανιού μαργαρίνη λιωμένη
  • 1 βανίλια

Για το πασπάλισμα :

  • 5 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό Slim Line
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα