ice cream with chocolate
ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
9 January 2017
krepes
ΓΛΥΚΟ ΑΠΟ ΚΡΕΠΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΕ ΣΤΡΩΣΕΙΣ
10 January 2017
Show all
tarta1
Preperation
Servings
HOW TO MAKE THIS RECIPE
  1. Για τη βάση, ανακατεύετε καλά τη φρουκτόζη, τη μαργαρίνη, το αυγό, το αλεύρι και τις βανίλιες, μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιογενής. Ανοίγετε τη ζύμη (μέχρι πάχος ενός εκατοστού), την τυλίγετε με ένα φύλλο πλαστικού και τη βάζετε στο ψυγείο, για μισή ώρα.
  2. Στη συνέχεια, στρώνετε τη ζύμη σε φόρμα για τάρτα, την τσιμπάτε με πηρούνι, τη σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και την ψήνετε στους 220°C για 15 – 20 λεπτά. (Για να μην φουσκώσει η ζύμη, βάζετε επάνω από το αλουμινόχαρτο ξερά φασόλια, για βάρος.)
  3. Για την κρέμα, χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών με τη φρουκτόζη. Ζεσταίνετε λίγο τα γάλα και το προσθέτετε. Βάζετε τις βανίλιες και το κορν – φλάουρ, χτυπώντας καλά.
  4. Μεταφέρετε όλο το μίγμα σε κατσαρόλα και βράζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας έντονα και συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα. Στρώνετε την κρέμα επάνω στη βάση της τάρτας.
  5. Αφού κρυώσει η κρέμα, γαρνίρετε την τάρτα με κομμάτια ροδάκινο και μαρμελάδα βύσσινο.
INGREDIENTS

Για τη βάση

 

120 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

500 γραμ. αλεύρι

260 γραμ. μαργαρίνη

2 βανίλιες

1 αυγό


Για την κρέμα

 

140 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

4 κρόκοι αυγών

1 λίτρο αποβουτυρωμένο γάλα

100 γραμ. κόρν-φλάουρ

2 βανίλιες

 

Για την επιφάνεια της τάρτας

 

1 κομπόστα ροδάκινο ΖΩΓΡΑΦΟΣ (με 30% λιγότερες θερμίδες από τις κοινές κομπόστες)

Μαρμελάδα Light βύσσινο ΖΩΓΡΑΦΟΣ (με 30% λιγότερες θερμίδες από τις κοινές μαρμελάδες)