mous-cafe1
ΜΟΥΣ ΚΑΦΕ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
23 February 2017
mhlopita
ΜΗΛΟΠΙΤΑ – ΚΕΙΚ
23 February 2017
Show all
baklavas
Preperation
Servings
20 μερίδες
HOW TO MAKE THIS RECIPE
  1. Για τη γέμιση : Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα καρύδια, το γλυκαντικό, τη βανίλια, την κανέλα και το γαρίφαλο.
  2. Ανοίγετε  τα  φύλλα  κρούστας. Σε βουτυρωμένο ταψί στρώνετε δυο φύλλα (βουτυρώνοντάς τα) και τα καλύπτετε με γέμιση. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο ώσπου να καταναλωθούν τα μισά φύλλα. Στρώνετε από επάνω τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας βουτυρώνοντας τα.
  3. Ψήνετε στους 180 °C  για  20 – 30 λεπτά λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  4. Για το σιρόπι, βράζετε το νερό, το γλυκαντικό και τη φλούδα λεμονιού για 5 λεπτά και περιχύνετε το μπακλαβά.
  5. Γαρνίρετε με χοντροκομμένα καρύδια.
INGREDIENTS

    • ½ κιλό φύλλο κρούστας
    • 5 φλιτζάνια (400 γραμ.) καρύδια χοντροκομμένα
    • 1 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
    • 1 φλιτζάνι γλυκαντικό Slim Line
    • 1 βανίλια
    • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
    • ½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο

 


Για το σιρόπι :

  • 4 φλιτζάνια γλυκαντικό Slim Line
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • φλούδα λεμονιού