lazania gemista
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΓΕΜΙΣΤΑ
4 Ιουνίου 2019
ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΜΑΥΡΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ
11 Οκτωβρίου 2019
Show all
granita 306x358
Προετοιμασία
Μερίδες
18 τεμάχια
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γλυκαντικό με το νερό και τα σιγοβράζουμε για 6 λεπτά μέχρι να γίνουν σιρόπι. Μόλις βράσει το σιρόπι το αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ τα φύλλα δυόσμου και το χυμό λεμονιού. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε για 5 – 10 λεπτά στην άκρη.
  3. Παίρνουμε το καρπούζι, βγάζουμε τα κουκούτσια, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το πολτοποιούμε σε δόσεις στο multi προσθέτοντας 20 γραμ. τζίντζερ. Περνάμε τον πουρέ καρπούζι από μαγειρική σίτα κρατώντας το χυμό του.
  4. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα από το σιρόπι μέσα στο χυμό καρπούζι χωρίς το δυόσμο, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  5. Στη συνέχεια παίρνουμε το ακτινίδιο, το ξεφλουδίζουμε, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το πολτοποιούμε σε δόσεις στο mutli μαζί με τα υπόλοιπα 20 γραμ. τζίντζερ. Περνάμε τον πουρέ ακτινίδιο από μαγειρική σίτα, κρατώντας το χυμό του.
  6. Αδειάζουμε μέσα το υπόλοιπο σιρόπι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  7. Παίρνουμε τις ειδικές φόρμες για γρανίτες και γεμίζουμε την κάθε φόρμα με το μείγμα ακτινίδιο μέχρι τη μέση.
  8. Στη συνέχεια γεμίζουμε την κάθε φόρμα με το μείγμα καρπούζι.
  9. Κλείνουμε τις φόρμες, τις μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 8 ώρες και σερβίρουμε.
TIP

1) Προσθέτουμε το λεμόνι για να μη ζαχαρώσει το σιρόπι μέσα στην κατάψυξη.

2) Σε περίπτωση που θέλετε να δημιουργήσετε δύο ξεχωριστές στρώσεις από τα μείγματα, θα πρέπει να αφήσετε να παγώσει πρώτα ο χυμός ακτινίδιο και ύστερα θα προσθέσετε το χυμό καρπούζι.

3) Αν δεν έχετε φόρμες για γρανίτες μπορείτε να αδειάσετε τους χυμούς ακτινίδιο και καρπούζι σε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ ανακατεύοντας κάθε 30 λεπτά με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει η γρανίτα.

ΥΛΙΚΑ

    • 60 γραμ. γλυκαντικό Slim Line  ΖΩΓΡΑΦΟΣ
    • 600 ml. νερό
    • ½ κουτ. του γλυκού βανίλια εκχύλισμα
    • 600 γραμ. ακτινίδιο
    • 500 γραμ. καρπούζι
    • 40 γραμ. τζίντερ σε σκόνη
    • 12 φύλλα δυόσμου
    • Χυμό από 1 λεμόνι