paximadakia---biscotti
ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ & ΑΜΥΓΔΑΛΑ
23 Φεβρουαρίου 2017
135-tarta-marmeladas-web
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
23 Φεβρουαρίου 2017
Show all
mhlopita

ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ

Προετοιμασία
Μερίδες
12 μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  3. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με το γλυκαντικό για 5 λεπτά, μέχρι το μίγμα να αφρατέψει και στη συνέχεια ρίχνετε τις βανίλιες και τα αυγά ένα-ένα.
  4. Προσθέτετε τα στερεά υλικά και το ξινόγαλο εναλλάξ σε τρεις δόσεις, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  5. Απλώνετε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο πυρέξ διαστάσεων 24 x 24 εκατοστά και από πάνω τοποθετείτε τις φέτες μήλου.
  6. Ψήνετε το κέικ για 30-40 λεπτά περίπου. Αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά στο ταψί και στη συνέχεια το βγάζετε από τη φόρμα.
ΥΛΙΚΑ

260 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. της σούπας κανέλα

1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. του γλυκού σόδα

1/κουτ. του γλυκού αλάτι

120 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

65 γραμ. Slim Line Green Crystal

2 βανίλιες

4 αυγά

260 γραμ. ξινόγαλο

400 γραμ. μήλα, κομμένα σε λεπτές φέτες