tsoureki-2
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
13 Μαρτίου 2017
lazania pesto
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ
12 Απριλίου 2017
Show all
pasxalina koulourakia

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ

Προετοιμασία
Μερίδες
50-60 κουλουράκια
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Χτυπάτε τα αυγά με τη φρουκτόζη. Προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες, τον χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού και το βούτυρο.
  2. Ζεσταίνετε το γάλα και ρίχνετε την αμμωνία ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει.
  3. Ρίχνετε το γάλα στο υπόλοιπο μίγμα και τέλος προσθέτετε το αλεύρι. Ζυμώνετε καλά το μίγμα και πλάθετε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα.
  4. Τα τοποθετείτε  σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, σε απόσταση από το άλλο για να μην κολλήσουν κατά το ψήσιμο.
  5. Αλείφετε τα κουλουράκια με 1 κρόκο αυγού, διαλυμένο σε 2 κουταλιές της σούπας νερό.
  6. Ψήνετε στους 180°C μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
TIP

Εναλλακτικά μπορείτε να τα ψήσετε στον αέρα, στους 160°C.

ΥΛΙΚΑ

5 αυγά

280 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

10 γραμ. μπέικιν-πάουντερ

3 βανίλιες

1/4 φλιτζανιού χυμός πορτοκαλιού

Ξύσμα πορτοκαλιού

200 γραμ. βούτυρο λιωμένο

¾ φλιτζανιού γάλα

7 γραμ. αμμωνία

1 κιλό αλεύρι