keik-frouta
ΚΕΙΚ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ
10 Φεβρουαρίου 2017
liker-portokali
ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
10 Φεβρουαρίου 2017
Show all
koulourakia
Προετοιμασία
Μερίδες
35-40
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν – πάουντερ. Χτυπάτε χωριστά τη μαργαρίνη με τη φρουκτόζη στο μίξερ, μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο.
  2. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι το γάλα, το αυγό, τον κρόκο, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέστε  το μείγμα σταδιακά στο μίξερ  με τη φρουκτόζη και συνεχίζετε το χτύπημα.
  3. Βγάζετε το μπολ από το μίξερ και προσθέτετε το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας ελαφρά, ώσπου να γίνει η ζύμη αφράτη και ομοιογενής.
  4. Τυλίγετε τη ζύμη με μια μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  5. Πλάθετε τα κουλουράκια και τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα αλείφετε με το διαλυμένο κρόκο αυγού και ψήνετε στους 180οC για 15 – 20 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ

  • 175 γραμ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 180 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
  • 1 βσνίλια
  • 1 κουτ. του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκος αυγού
  • 500 γραμ. αλεύρι
  • 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν – πάουντερ
  • 1 κρόκος αυγού, διαλυμένος σε λίγο νερό (για το άλειμμα)