melomakarona
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ
26 Οκτωβρίου 2018
kourampiedes
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ LIGHT
27 Οκτωβρίου 2018
Show all
Προετοιμασία
Μερίδες
18-20 κομμάτια
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Χτυπάτε καλά στο μίξερ το βούτυρο με τη φρουκτόζη. Προσθέτετε τα αμύγδαλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα.
  2. Προσθέτετε  το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, το κονιάκ και στη συνέχεια σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Αν χρειαστεί προσθέτετε περισσότερο αλεύρι ώστε να μην κολλάει η ζύμη.
  3. Πλάθετε  τη ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C   μέχρι να ροδίσουν λίγο.
  4. Βάζετε τη φρουκτόζη στο μούλτι και την χτυπάτε μέχρι να γίνει άχνη.
  5. Αφήνετε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν, τους ραντίζετε προαιρετικά με το ροδόνερο και πασπαλίζετε με τη φρουκτόζη.
ΥΛΙΚΑ

500 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 κουτ. της σούπας φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

500 γραμ.  αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα

2 κουτ. της σούπας σιμιγδάλι ψιλό

2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 κουτ. της σούπας κονιάκ

600 γραμ. αλεύρι

Ροδόνερο (προαιρετικά)

Φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ για επικάλυψη