pagoto-anthogala-giaourti
ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
12 Ιουλίου 2018
tarta nektarinia 306x358
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
2 Οκτωβρίου 2018
Show all
lemonada 306x358
Προετοιμασία
30 min
Μερίδες
5 μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Βάζετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε τα ροδάκινα, το ξύσμα λεμονιού, το γλυκαντικό και 2 φλιτζάνια νερό.

Ανακατεύετε για να διαλυθεί το γλυκαντικό, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε  το μίγμα να σιγοβράσει.

Όταν τα ροδάκινα μαλακώσουν αρκετά, τα λιώνετε με τον πολτοποιητή πατάτας μέσα στην κατσαρόλα, την ώρα που το μείγμα σιγοβράζει.

Αφήνετε  το μείγμα να σιγοβράσει κι άλλο, μέχρις ότου δέσει αρκετά και μοιάζει με αραιή μαρμελάδα.

Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.

Όταν κρυώσει, σουρώνετε το μίγμα και μεταφέρετε μόνο το σιρόπι ροδάκινου σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτετε  το χυμό λεμονιού, ρίχνετε 4 φλιτζάνια ανθρακούχο νερό και προσθέτετε πολλά παγάκια.

Γαρνίρετε  με κομμάτια ροδάκινου και φυλλαράκια μέντας και σερβίρετε.

TIP

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 60 γραμ. Slim Line Green Crystal ή 210 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 3 φλιτζάνια φρέσκα ροδάκινα, κομμένα σε κύβους (6 περίπου ροδάκινα)
  • ξύσμα από 3 λεμόνια
  • 45 γραμ.  Slim Line Green ή SucraLine
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού (7 λεμόνια περίπου)
  • 4 φλιτζάνια ανθρακούχο νερό

Για το σερβίρισμα

  • φέτες ροδάκινο
  • φυλλαράκια μέντας