keik-me-croisant
ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΡΟΥΑΣΑΝ
31 Ιανουαρίου 2017
mous-cafe1
ΜΟΥΣ ΚΑΦΕ
31 Ιανουαρίου 2017
Show all
mhlopita
Προετοιμασία
Μερίδες
6
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για τη ζύμη

  1. Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτετε τη μαργαρίνη κομμένη σε κομμάτια.
  2. Τρίβετε με τα δάκτυλα έτσι ώστε το μίγμα να γίνει σαν χονδρά ψίχουλα.
  3. Προσθέτετε λίγο νερό και ζυμώνετε καλά ώσπου να γίνει μια λεία ζύμη.
  4. Τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για τη γέμιση

  1. Kόβετε τα μήλα σε λεπτές φέτες και ανακατεύετε με το αλεύρι, την ακατέργαστη ζάχαρη και την κανέλα.
  2. Απλώνετε τη ζύμη σε ένα ταψί και τοποθετείτε μέσα την γέμιση.
  3. Ψήνετε στους 175ºC για 20 λεπτά, στη συνέχεια σκεπάζετε τη μηλόπιτα με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για ακόμα 30 λεπτά περίπου.
TIP

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καστανή ζάχαρη Brown Crystal ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι

250 γρ. μαργαρίνη

λίγο νερό

 

Για τη γέμιση

8 μήλα

8 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη Muscovado Dark Brown Crystal ΖΩΓΡΑΦΟΣ

8 κουταλιές της σούπας αλευρι

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα