xalvas
ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ
23 Φεβρουαρίου 2017
83-caiperihna
Καϊπιρίνια (Caipirinha)
23 Φεβρουαρίου 2017
Show all
mous-cafe1

ΜΟΥΣ ΚΑΦΕ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ

Προετοιμασία
Μερίδες
4-6
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Χτυπάτε καλά τους κρόκους των αυγών με τη καστανή ζάχαρη.
  2. Λιώνετε τη ζελατίνη στο ζεστό νερό, προσθέτετε το κονιάκ και το στιγμιαίο καφέ για να διαλυθεί και τα προσθέτετε όλα στο μίγμα κρόκων – ζάχαρης, χτυπώντας καλά.
  3. Στη συνέχεια αφήνετε το μίγμα μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  4. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφικτή μαρέγκα. Έπειτα χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτετε τη μαρέγκα και τη σαντιγί στο υπόλοιπο μίγμα, ανακατεύοντας ελαφρά.
  5. Βάζετε τη μους σε μπολάκια και στο ψυγείο για  2 – 3 ώρες, μέχρι να πήξει καλά.
  6. Σερβίρετε τη μους δροσερή.
  7. Προαιρετικά, γαρνίρετε με κόκκους καφέ
ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
  • 5 αυγά  (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίος καφές
  • 4 φύλλα  ζελατίνη
  • 6 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος