lemon tart
ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙ
11 Μαΐου 2018
ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
6 Ιουλίου 2018
Show all
muffins milou1
Προετοιμασία
Μερίδες
6-8
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C.
  2. Ανακατεύετε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το γαρύφαλλο, την κανέλα και τη φρουκτόζη. Προσθέτετε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και τρίβετε με τα δάκτυλα μέχρι να φαίνεται το μίγμα σαν βρεγμένη άμμος.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα το αυγό, το γάλα και την βανίλια. Προσθέτετε το μήλο και ανακατεύετε.
  4. Ρίχνετε το υγρό μίγμα στα στερεά υλικά και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
  5. Μοιράζετε το μίγμα σε μια φόρμα 6- 8 ατομικά κεκάκια, βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ψήνετε για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα εξωτερικά και να ψηθούν εσωτερικά.
  6. Όταν τα βγάλετε από τον φούρνο, τα ξεφορμάρετε και τα βουτάτε μέσα στο λιωμένο βούτυρο και τέλος στο μίγμα φρουκτόζης κανέλας για να καλυφθούν καλά.
ΥΛΙΚΑ

200 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

25 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό

2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι

1/2 κουτ. του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο

1/2 κουτ. του γλυκού κανέλα

70 γραμ βούτυρο

80 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

1 μεγάλο μήλο τριμμένο

1 αυγό

55 γραμ. γάλα

1 βανίλια

 


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

80 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

1 κουτ. της σούπας κανέλα

50 γραμ. βούτυρο λιωμένο