ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C.
- Ανακατεύετε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το γαρύφαλλο, την κανέλα και τη φρουκτόζη. Προσθέτετε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και τρίβετε με τα δάκτυλα μέχρι να φαίνεται το μίγμα σαν βρεγμένη άμμος.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα το αυγό, το γάλα και την βανίλια. Προσθέτετε το μήλο και ανακατεύετε.
- Ρίχνετε το υγρό μίγμα στα στερεά υλικά και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
- Μοιράζετε το μίγμα σε μια φόρμα 6- 8 ατομικά κεκάκια, βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ψήνετε για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα εξωτερικά και να ψηθούν εσωτερικά.
- Όταν τα βγάλετε από τον φούρνο, τα ξεφορμάρετε και τα βουτάτε μέσα στο λιωμένο βούτυρο και τέλος στο μίγμα φρουκτόζης κανέλας για να καλυφθούν καλά.