pagoto-sokolata-new2
ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
30 Ιουνίου 2017
pagoto roumi
ΠΑΓΩΤΟ ΡΟΥΜΙ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
13 Αυγούστου 2017
Show all
pagoto kafe
Προετοιμασία
Μερίδες
4 - 6 μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι, ανακατεύετε τον καφέ, το γάλα και την καστανή ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Ρίχνετε το μίγμα, σιγά-σιγά, στο μπολ με τους κρόκους, χτυπώντας συγχρόνως με ένα σύρμα. Το ξαναβάζετε στο κατσαρολάκι  και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με μια μαρίζ συνέχεια, μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς .
  3.  Αποσύρετε από τη φωτιά και το χύνετε πάνω από ένα σουρωτήρι μέσα στην κρέμα γάλακτος.
  4.  Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και τέλος προσθέτετε το λικέρ καφέ ανακατεύοντας. Σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά (τουλάχιστον 4 ώρες).
  5.  Το παγώνετε σε παγωτομηχανή  σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.Εναλλακτικά, αν δεν έχετε παγωτομηχανή μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη, μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται και να παγώνει και κατόπιν το βγάζετε κάθε μισή ώρα και το αφρατεύετε με ένα σύρμα χειρός. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία 5-6 φορές ή μέχρι να πήξει ικανοποιητικά.
ΥΛΙΚΑ

  • 100 ml καφέ espresso
  • 150 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  • 150 γραμ. καστανή ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
  • 3 κρόκοι αυγών χτυπημένοι
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 1  κουτ. της σούπας λικέρ καφέ (προαιρετικά)