84-istock_000012345935large
Μοχίτο (Mojito)
23 Φεβρουαρίου 2017
85-lemon-tart-444
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ
23 Φεβρουαρίου 2017
Show all
pita-anthoturo-(pita-sfoliata)
Προετοιμασία
Μερίδες
8-10 μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Για τη γέμιση, ζυμώνετε το ανθότυρο με το μέλι και την καστανή ζάχαρη. Προσθέτετε το αυγό, τη βανίλια και την κανέλα. Ανακατεύετε καλά.
  2. Αλείφετε το ταψί με λίγο βούτυρο. Βάζετε μέσα το ένα φύλλο σφολιάτας και ρίχνετε επάνω του τη γέμιση, την οποία στρώνετε με ένα κουτάλι. Τοποθετείτε το δεύτερο φύλλο από πάνω και το αλείφετε με ένα αυγό.
  3. Ψήνετε στους 180 °C, για 25 – 30 λεπτά.
  4. Βγάζετε από τον φούρνο και πασπαλίζετε με καστανή ζάχαρη.
  5. Όταν κρυώσει κόβετε σε κομμάτια.
ΥΛΙΚΑ

  • 100 γραμ. καστανή ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
  • 600 γραμ. ανθότυρο φρέσκο ανάλατο
  • 50 γραμ. μέλι
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 450 γραμ. φύλλο σφολιάτας
  • 1 αυγό για το άλειμμα