spanakopita
ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
14 Οκτωβρίου 2020
Show all
psomi me karydia
Προετοιμασία
Μερίδες
1 φρατζόλα
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, το λάδι, την καστανή ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι, τα καρύδια και το μίγμα με τα υγρά.
  3. Ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε το μίγμα με τα χέρια μας, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη. Αν έχουμε μίξερ, ζυμώνουμε για 10 – 15 λεπτά με τον γάντζο.
  4. Βάζουμε πάνω από το μπολ με τη ζύμη, μία πετσέτα που έχουμε βρέξει ελαφρά και το αφήνουμε για 2 ώρες σκεπασμένο να φουσκώσει.
  5. Αφού φουσκώσει το ζυμάρι, το ξαναζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια και τοποθετούμε τη ζύμη σε μια λαδωμένη φόρμα. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και αφήνουμε να φουσκώσει για άλλη μία ώρα.
  6. Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ºC, για 50-60 λεπτά.
TIP

Δείτε τη συνταγή στο https://www.youtube.com/watch?v=u4cv9G6pCt4

ΥΛΙΚΑ

  • 750 γραμ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 450 γραμ. κρύο νερό
  • 50 γραμ. λάδι
  • 100 γραμ. τριμμένα καρύδια
  • 20 γραμ. φρέσκια μαγιά ή 6 γραμ. ξηρή
  • 1 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
  • 1 κουτ. της σούπας αλάτι
  • 2 κουτ. της σούπας σουσάμι (προαιρετικά)