tourta-vussino
ΤΟΥΡΤΑ ΒΥΣΣΙΝΟ
10 Φεβρουαρίου 2017
xalvas
Χαλβάς με Καστανή Ζάχαρη
16 Φεβρουαρίου 2017
Show all
Z_25_small
Προετοιμασία
Μερίδες
4-6
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Βράζετε το κριθαράκι σε βραστό,αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Σουρώνετε και περιχύνετε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Κρατάτε το κριθαράκι ζεστό.
  2. Στραγγίζετε το καλαμπόκι και το σοτάρετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα, πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και το κρατάτε στην άκρη.

Για το pesto καρύδι-δυόσμο

  1. Βάζετε στο μπλέντερ τα καρύδια, το δυόσμο, το μαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τα πολτοποιείτε,στη συνέχεια προσθέτετε το ελαιόλαδο σιγά-σιγά μέχρι να το πάρει όλο.
  2. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το κριθαράκι, το καλαμπόκι, το pesto, τη φέτα σε τρίμματα και ανακατεύετε πολύ καλά.
TIP

Σερβίρεται και κρύο σαν σαλάτα.

ΥΛΙΚΑ

Για το κριθαράκι

250 γραμ. κριθαράκι No 25 ΖΩΓΡΑΦΟΣ με 20% φυτικές πρωτεΐνες

αλάτι-πιπέρι

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

200 γραμ. καλαμπόκι (κονσέρβα)

 


Για το pesto καρύδι-δυόσμο

6 κουταλιές της σούπας καρύδια

1 ματσάκι δυόσμο χωρίς τα κοτσάνια

1 ματσάκι μαϊντανό χωρίς τα κοτσάνια

150 γραμ. φέτα

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι-πιπέρι

150 γραμ.ελαιόλαδο