tarta nektarinia 306x358
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
2 Οκτωβρίου 2018
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
2 Νοεμβρίου 2018
Show all
rofima sokolata 306x358
Προετοιμασία
Μερίδες
2-4
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Σε μεσαία κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα, το κακάο , τη φρουκτόζη , το αλάτι και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, ανακατατεύοντας συχνά.
  2. Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται το μείγμα, προσθέτετε  τα ξυλάκια κανέλας , τον αστεροειδή γλυκάνισο, το κάρδαμο , την πιπερίτσα τσίλι, την κουβερτούρα  και ανακατεύετε συνεχώς,  μέχρι  να λιώσει καλά η σοκολάτα  και να δέσουν μεταξύ τους τα αρώματα.
  3. Κατεβάζετε από τη φωτιά και σουρώνετε το μίγμα.
  4. Επιστρέφετε το σκεύος στη φωτιά, προσθέτετε το κονιάκ  και αφήνετε να πάρει μία τελευταία βράση.
  5. Σερβίρετε τη σοκολάτα ζεστή.
ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • 1/4 φλιτζανιού κακάο σκόνη
  • 11 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 2-3 κόκκους κάρδαμο
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ολόκληρη
  • 250 γραμ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 4 κουτ. της σούπας κονιάκ