ravani
ΡΑΒΑΝΙ
10 Φεβρουαρίου 2017
tourta-sokolata
ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
10 Φεβρουαρίου 2017
Show all
soufle-vanilia
Προετοιμασία
Μερίδες
6-8
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Σε μια κατσαρόλα λιώνετε τη μαργαρίνη και μετά προσθέτετε το αλεύρι και το μπεϊκιν – πάουντερ, ανακατεύοντας συνεχώς για 2  λεπτά περίπου. Προσθέτετε λίγο – λίγο το γάλα και το γλυκαντικό, ανακατεύοντας συνέχεια για 5 λεπτά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει.
  2. Έπειτα χτυπάτε τους κρόκους αυγών με τις βανίλιες και τα προσθέτετε στην κρέμα. Όμοια χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτετε στην κρέμα.
  3. Αδειάζετε το μίγμα σ’ ένα βουτυρωμένο, και πασπαλισμένο με γλυκαντικό, πυρέξ και ψήνετε το σουφλέ στους 175 °C για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
  4. Προαιρετικά, πασπαλίζετε το σουφλέ με γλυκαντικό SLIM LINE ή ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι 200 γραμ. μαρμελάδα φράουλα ΖΩΓΡΑΦΟΣ και περιχύνετε το σουφλέ.
ΥΛΙΚΑ

4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη

6 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 φλιτζάνι γάλα

7 αυγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)

5 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό Slim Line

4 βανίλιες

1 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν – πάουντερ


Προαιρετικά για γαρνίρισμα :

  • Γλυκαντικό Slim Line ή 200 γραμ. μαρμελάδα Light φράουλα ΖΩΓΡΑΦΟΣ