36-skaltsounia
Σκαλτσούνια
23 Φεβρουαρίου 2017
tourta-fraoula
Τούρτα Φράουλα
23 Φεβρουαρίου 2017
Show all
pita-me-ksirous-karpous-&-marmelada
Προετοιμασία
Μερίδες
8-12 μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για τη βάση

  1. Χτυπάτε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο. Ρίχνετε το αυγό, το κονιάκ, το αλεύρι, τη βανίλια, το αλάτι και το μπέϊκιν – πάουντερ. Ανακατεύετε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει αφράτη και τριφτή. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο και τη στρώνετε σε ταψάκι για τάρτα. Τρυπάτε την επιφάνεια με ένα πιρούνι και ψήνετε στους 180οC για 15 – 20 λεπτά.

Για τη γέμιση

  1. Χτυπάτε την καστανή ζάχαρη με το αυγό και έπειτα ρίχνετε τα καρύδια, ανακατεύοντας. Βγάζετε τη βάση από το φούρνο, απλώνετε τη μαρμελάδα δαμάσκηνο και από πάνω το μίγμα με τα καρύδια.
  2. Ψήνετε στους 180οC για 20 – 30 λεπτά, ώσπου να ροδίσει.
ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση:

  • 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
  • 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν – πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 2 ½ κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2/3 φλιτζανιού μαργαρίνη

 

Για τη γέμιση :

  • 300 γραμ. μαρμελάδα Light ΖΩΓΡΑΦΟΣ δαμάσκηνο (ή άλλο φρούτο της αρεσκείας σας)
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη  ΖΩΓΡΑΦΟΣ
  • 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 αυγό