lemonada 306x358
ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ
2 Οκτωβρίου 2018
rofima sokolata 306x358
ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΡΟΦΗΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
2 Οκτωβρίου 2018
Show all
tarta nektarinia 306x358
Προετοιμασία
Μερίδες
6-8 μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για τη ζύμη:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC.

Σε ένα μπολ χτυπάτε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη και όταν αφρατέψει το μίγμα, ρίχνετε τα αυγά.

Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και χτυπάτε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.

Με τα χέρια πλάθετε μια μπάλα ζύμης, την οποία τυλίγετε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 60 λεπτά.

Αφαιρείτε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγετε σε ένα φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών.

Απλώνετε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλύψετε τόσο τον πάτο, όσο και τα τοιχώματα του σκεύους.

Με ένα πιρούνι τρυπάτε τον πάτο της ζύμης και επιστρέφετε τη ζύμη στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Καλύπτετε την επιφάνεια της ζύμης με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος  και γεμίζετε με φασόλια ή φακές για να αποκτήσει βάρος.

Τοποθετείτε την ταρτιέρα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 10-15 λεπτά.

Αποσύρετε από τον φούρνο, αφαιρείτε το βάρος και αφήνετε να κρυώσει.

Για τη γέμιση:

Κόβετε τα νεκταρίνια στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια.

Κόβετε τα νεκταρίνια σε μεγάλα καρέ και τα απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της τάρτας.

Βάζετε στον κάδο του μίξερ το γιαούρτι, την καστανή ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια και χτυπάτε μέχρι να πάρετε ένα λείο μείγμα.

Προσθέτετε τα αμύγδαλα και ανακατεύετε.

Περιχύνετε τα νεκταρίνια με το μείγμα και πασπαλίζετε με κανέλα.

Ψήνετε για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να φουσκώσει η τάρτα και κατόπιν να σφίξει στο κέντρο.

Αφαιρείτε την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό και σερβίρετε.

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

  • 150 γραμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση:

  • 5-6 νεκταρίνια
  • 1 ½ φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • ¾ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. του γλυκού υγρή βανίλια
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα λευκά, φιλέ
  • λίγη κανέλα

 


Για γαρνιτούρα:

  • άχνη ζάχαρη
  • φύλλα βασιλικού