85-lemon-tart-444
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ
23 Φεβρουαρίου 2017
baklavas
ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ
23 Φεβρουαρίου 2017
Show all
tartakia-me-frouta
Προετοιμασία
Μερίδες
10-12 μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Για τη βάση: Χτυπάτε τη μαργαρίνη με την καστανή ζάχαρη μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο. Προσθέτετε το αυγό, το κονιάκ, το αλεύρι, τη βανίλια, το αλάτι και το μπέϊκιν – πάουντερ. Ανακατεύετε καλά. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλα πάχους ενός εκατοστού και τα στρώνετε σε μικρές φόρμες για τάρτες. Τρυπάτε την επιφάνεια της ζύμης με πιρούνι και ψήνετε στους 180 για 15 – 20 λεπτά.
  2. Για την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βράζετε το γάλα και τη βανίλια και ρίχνετε σιγά – σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας διαρκώς. Όταν η κρέμα πήξει την κατεβάζετε από τη φωτιά για να κρυώσει. Χτυπάτε στο μίξερ την καστανή ζάχαρη με τους κρόκους αυγών και έπειτα προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού και την κρέμα γάλακτος. Τα προσθέτετε όλα μαζί στην κρέμα ανακατεύοντας διαρκώς. Στρώνετε την κρέμα πάνω στα ταρτάκια.
  3. Για το γαρνίρισμα: Αφού κρυώσει καλά η κρέμα, τοποθετείτε κομμάτια φρούτων της αρεσκείας σας πάνω στα ταρτάκια.
  4. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε 2 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού (ή άλλου φρούτου της αρεσκείας σας) μαζί με 4 φύλλα ζελατίνης και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Αφήνετε τον χυμό με τη ζελατίνη να κρυώσει λίγο και περιχύνετε τα ταρτάκια.
  5. Βάζετε τα ταρτάκια στο ψυγείο μέχρι να σκληρύνει το ζελέ.
ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση:

  • 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
  • 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν – πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 1 αυγό
  • 2 ½ κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2/3 φλιτζανιού μαργαρίνη

 

Για την κρέμα:

  • ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 ½ φλιτζάνι γάλα
  • 1 βανίλια
  • 2 κρόκοι αυγών
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
  • ½  φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • ¼  φλιτζανιού χυμός πορτοκαλιού

Για το γαρνίρισμα:

  • Φρούτα της αρεσκείας σας
  • 2 φλιτζάνια χυμός πορτοκαλιού ( ή άλλου φρούτου της αρεσκείας σας)
  • 4 φυλλά ζελατίνης